Programajánló

vidám időtöltés a természetben

Programok, lehetőségek

A környék látnivalói és a természeti adottságok rengeteg szabadidős programra adnak lehetőséget. A kenus- és kerékpártúrák segítségével a vízi és az erdei élővilággal ismerkedhet meg az idelátogató. További lehetőségek is elérhetőek a környéken, mint a lovaglás, lovaskocsikázás és az íjászat.

Azok a túristák akik fel akarják fedezni a tájegység távolabbi látnivalóit, innen elérhetik Szatmárcsekén Kölcsey Ferenc sírját, kinek végső nyughelye a messzeföldön híres, csónak alakú fejfás temetőben látható. Szintén itt található a mûvelődési házban berendezve Kölcsey emlékszobája.

Tiszacsécsén Móricz Zsigmond emlékházát tekinthetjük meg, valamint páratlan látványt nyújt a zsindely tetőborítású templom és a fa harangláb. Mátészalkán a Szatmári Múzeum gazdag anyagából ismerhető meg a környék múltja és történelme.

Lehetőség van a helyi gasztronómia világába is betekintést nyerni. A különféle szabadtüzi ételek (malacpecsenye, túrmenti halászlé, flekkensütés, nyárson sült tokaszalonna stb) elkészítése kiváló időtöltés egy jókedvű társaság számára.

Augusztus 20-a körül Túristvándiban minden évben megrendezésre kerül a híres halászléfőző verseny, a szomszédos Szatmárcsekén pedig szilvalekvárfőző versenyt rendezik meg.

Nyitvatartás

Vendégház
09:00 - 20:00

Étterem
12:00 - 21:00

Megközelítés

Cím:
4944. Túristvándi
Malom utca 3.

Kapcsolat

Telefon:
+36(30)289-9808

Email:
vizimalompanzio@gmail.com

Fizetés

Szép kártya elfogadóhely